THE VAJINISMUS JETEX KREM DIARIES

The vajinismus jetex krem Diaries

The vajinismus jetex krem Diaries

Blog Article

Merhaba sevgili okuyucular! Bugün sizlere hayatınızı etkileyebilecek, hatta hayatınızı tehdit edebilecek bir konudan bahsetmek istiyorum: dış gebelik. Kadınların yaşayabileceği bu acı dolu durum, ne yazık ki pek çok kişi tarafından hala yeterince bilinmemekte.

Eğer kadın IUD kullanırken hamilelik meydana gelirse gebeliğin yerini ve zamanını belirlemek için bir ultrason yapılmalıdır. Tüm doğum kontrol yöntemleri geçmişte ektopik gebelik yaşamış olan kadınlar tarafından da kullanılabilir.

four haftalık dış gebelik belirtileri nelerdir? 4 haftalık gebelikte dış gebelik belirtileri henüz var olmayabilir. Ancak dış gebelik yaşayan kadınlarda hafiften şiddetliye değişebilen ve aralıklı ya da sürekli olan karın veya pelvik ağrı, pembe, kahverengi ya da kırmızı renkte vajinal lekelenme veya hafif kanama ve mide bulantısı ya da kusma gibi belirtiler yaşayabilir.

Hamilelikte risk taşıyan bir durum olan dış gebelik, anne ve baba adaylarını üzen durumlardan biridir. Hamilelik testinde olumlu çıksa dahi ilk üç ayda bebeği ve anneyi kaybetme durumunun olduğu dış gebelikte bilinmesi gerekenleri sizler için araştırdık.

Dış gebelik geçiren bir kadın daha sonra elbette hamile kalabilir. Ancak bu aşamaya geçmeden önce jinekoloğun gözlemi altında olmanız ve sıkı takip edilmeniz dış gebelik riskini ciddi anlamda azaltacaktır.

Semptomu olan kadınlarda bulgular tipik olarak son normal adet döneminden altı ila sekiz hafta sonra ortaya çıkar. Bu süre ektopik gebeliğin yerleşim yerine göre değişebilir.

Gebelik süresi boyunca hem bebeğin hem de annenin sağlık durumu sürekli takip edilmelidir. Bunu yapan ve bu alanda uzmanlaşan kadın – doğum uzmanları birçOkay teknik ile bu işlemi profesyonel bir şekilde yapar.

Doktor, rektum ile vajina arasında Douglas boşluğu olarak adlandırılan bölgeyi gözlemler. Dış gebelik durumunda bu bölge şişkinleşir, bu da karın boşluğuna kanama ve ardından bu boşluğa kan akışı olduğunu gösterir.

Az önce belirttiğimiz gibi eğer embriyo rahim dışında herhangi bir yere yerleşip tutunursa dış gebelik adlandırılır. Rahim dışına yerleşen embriyo burada gelişimini sürdürmeye çalışılır. Genellikle dış gebeliklerde embriyo fallop tüplerine yerleşir. Gebeliğin var olup olmadığı gerçekleştirilecek olan testler ile doğrulanabilir.

İştahsızlık: Yeni hamileyseniz, iştahsızlık ve bazı yiyeceklere karşı isteksizlik hissedebilirsiniz.

Dış gebelikte bebeğin sağlıklı bir gelişim şansı bulunmaz ve bu durum hastaların hayatını da riske atan faktörlerin ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Tutunduğu alanda büyümeye devam eden yumurta, iç doku ve organlara zarar vermektedir.

Rahim ağzı gebeliği, döllenmiş yumurtanın rahim ağzına yerleşmesidir. Bu durumda, rahmi besleyen büyük bir kan damarının tıkanması nedeniyle yüksek kanama riski vardır ve vajinal kanamaya neden olur. Bazen, gebelik sona erdikten sonra bile kanama durdurulamaz ve rahmin alınması gerekir.

Şiddetli ve hayatı tehdit eden semptomlar söz konusu olduğunda, teşhisin tüm adımlarını gerçekleştirmek için yeterli zaman yoktur. Böyle bir durum ani bir abdominal atak olarak kabul edilir ve acil tedaviye başlamak için gerekli olan acil ameliyat yapılır.

Dış gebelik yaşayan bir kadında tekrar dış gebelik olma riski diğer kadınlara göre yüksektir. Ama bu oran %ten’dur, yani dış gebelik sonrası kadınların %90’ı gebe kalacaktır ve çocuklarını Detaylı Bilgi Burada sağlıklı bir şekilde kucaklarına alacaklardır.

Report this page